вторник, 2 января 2018 г.

З Новим 2018 роком! 
П'ятдесят років назад павлоградці також святкували Новий рік, це був рік 1968-й. Перший номер газети "Світло жовтня" вийшов тоді як раз 1 січня. Чим жили, про що мріяли, чого прагнули наши земляки шістдесятих років? До Вашої уваги передовиця:
Здрастуй, друге п’ятдесятиріччя!
Вся наша неосяжна Батьківщина вступила в п'ятдесят перший рік свого життя, який прийняв естафету трудових перемог від минулого, ювілейного року. Час, коли весь радянський народ святкував золотий ювілей Вітчизни, став надбанням історії. Але ніколи не зітруться в пам'яті ті незабутні дні, коли на фабриках і заводах, шахтах і степових просторах братніх республік Союзу кувалася трудова перемога, готувались подарунки славному ювілею, коли ставали до ладу нові підприємства і вселялися в нові квартири мільйони новоселів.

Багато славних сторінок вписано в історію краю вугілля і золотої пшениці, краю людей, які в спільній сім'ї радянській працюють на благо рідної Вітчизни. Ось кілька переконливих цифр, що свідчать про небувалий трудовий ентузіазм з яким працювали шахтарі і шахтобудівники, робітники заводів і фабрик, герої польових ланів славної Павлоградщини.
 Промисловість міста достроково, 20 грудня, виконала план ювілейного року, понад завдання виготовлено продукції на сім мільйонів карбованців. На металургійні підприємства Придніпров'я відправлено понад 50 тисяч тонн надпланового вугілля, хімічні заводи і комбінати одержали хімічного обладнання додатково до плану на 230 тисяч карбованців, понад план виготовлено багато іншої продукції.
Багатіє і кращає наш край, невпинно зростає добробут трудящих. Тільки за останні два роки в місті споруджено 170 тисяч квадратних метрів житла, виросли житлові масиви з прямими стрічками асфальтових доріг. Нарощують потужність три діючі шахти, повним ходом йде спорудження нових вугільних підприємств. І все це робиться руками тих, хто своєю старанною працею, власним прикладом заслужив загальну повагу людей. Це такі, як бригадири прохідницьких колективів з пускової шахти «Західнодонбаська.» № 4 В. І. Бубнов, А, А. Попов, бригадир монтажників будівельного управління № 9 В. А. Гончаров, та багато інших.
Порадували своїми успіхами і трудівники району. Валове виробництво зерна у ювілей йому році становило 144 тисячі тонн. Тільки за останні три роки (порівняно з минулим три річчям) врожайність зернових зросла на 2,5 процента. Державі продано 21.010 тонн соняшника, 60.276 тонн цукрових буряків, 7.242 тонни овочів.
Рішення березневого (1965 р.), травневого (1966 р.) Пленумів ЦК КПРС та листопадового (1967 р.) Пленуму ЦК КП України, XXIII з'їзду КПРС, новий порядок планування, збільшення закупочних цін на продукцію, зміцнення технічної бази колгоспів і радгоспів створили сприятливі умови для творчої ініціативи людей, відкрили широкий простір для росту продуктивних сил на селі.
Та не тільки виробничі справи радують на селі. Неодмінним в сільському пейзажі став баштовий кран. Про це свідчать такі факти. В минулому році в селах району справили новосілля близько 5.000 чоловік. Зараз до послуг колгоспників 55 клубів, 31 бібліотека, 231 крамниця, лікарні, дитячі садки і ясла.                                                                   
Багато з них було побудовано на честь 50-річчя Радянської влади.
Багато зробили для розквіту колгоспного виробництва бригадир І. Я. Крикун і Герой Соціалістичної Праці І. А. Гончар з колгоспу ім. Мічурина, механізатори з колгоспу «Україна» комуністи П.Г. Середа і Г.М. Ковтун та багато інших.
Прийшов Новий рік, рік другого п’ятдесятиріччя. Він приніс нові завдання, відкрив перед радянськими людьми безліч можливостей здобути нові перемоги у праці. Багатотисячній армії шахтобудівників з комбінату «Дніпрошахтобуд» передбачається освоїти 39 мільйонів 597 тисяч карбованців. Це значить, що до нових покладів вугілля буде прокладено 21.000 погонних метрів підземних шляхів, до 7 листопада цього року видасть на-гора перші тонни вугілля шахта «Західнодонбаська» № 4, для шахтобудівників буде побудовано 70 тисяч квадратних метрів житла, в новому профтехучилищі почнуть заняття 800 майбутніх будівників шахт, в Тернівці відкриється кінотеатр на 400 місць, на селищі «Ливмаш» близько тисячі учнів стануть господарями просторої школи.
Стали на трудову вахту третього року п'ятирічки і трудівники полів. Вони передбачають довести валовий збір зерна до 181,1 тисячі тонн, виробити 61,6 тисячі тонн молока, 11,7 тисячі тонн м'яса та багато іншої сільськогосподарської продукції.

1968 рік покладає високу відповідальність на кожного трудівника Павлоградщини, викликає нову хвилю трудового піднесення, вселяє впевненість, що під керівництвом Комуністичної партії всі задуми, всі завдання третього року п'ятирічки будуть з честю виконані.

Комментариев нет:

Отправить комментарий